Thursday, December 04, 2008

Tinklaraščių informacija The New York Times puslapyje

Interneto pasaulis tampa patikima terpe informacijos paieškoms. Vienas iš faktų prisidedančių prie šio teiginio patvirtinimo yra tai, jog The New York Times atsiveria trečiųjų šalių informacijai (angl. third-party). Šių šaltinių informacija papildys pagrindinį NYT puslapį, bent jau taip teigia readwriteweb. Galima sakyti, jog ieškoma būdų kaip išlaikyti savo skaitytojus.

Šiuo atveju papildomas trečiųjų šalių turinys bus atrinktas Blogrunner (Blogrunner news aggregator - įrankis, kuri kompanija Times įsigijo 2005 metais) pagalba.
Tokio žiniasklaidos atstovo žingsnis gali pasirodyti kaip santykinai nereikšmingas tiems žmonėms, kurie taip sakant "gyvena internete", tačiau tradicinės žiniasklaidos kompanijoms šis žingsnis reikia manyti yra gana sunkus. Pasak The New York Times Company atstovo, pasibaigė tie laikai, kai taip pavadintos "turinio" svetainės bijojo dėti nuorodas į kitus puslapius.

Kiek įdomus būdas kaip NYT naudos kitų puslapių turinį. Readwriteweb pasakoja, jog bus dar vienas puslapis, kuris tarnaus kaip titulinio puslapio papildymas, kurį lankytojui aktyvavus bus rodoma ir atrinkta kitų puslapių informacija. Bent jau dabar sakoma, jog tokia aktyvacija galios 24 valandas, po to reikės vėl aktyvuoti. Gal tik pradžioje dar nenorima iškart tituliniame puslapyje vaizduoti trečiųjų šalių puslapių informacijos. Būtų įdomu po kurio laiko pamatyti statistiką, kiek lankytojų pasirenka trečiųjų šalių puslapius kaip informacijos šaltinius.

No comments: