Monday, December 03, 2007

SMS Žinutės gimtadienis


Gana plačiai įvairiuose naujienų tinklalapiuose nuskambėjo naujiena, kad Gruodžio 3 dieną penkioliktąjį gimtadienį švenčia trumpoji žinutė, SMS. Per savo gyvavimo metus SMS tapo vienu populiariausių mobiliojo ryšio vartotojų bendravimo būdų Lietuvoje ir visame pasaulyje.
Naujausiais duomenimis, per dieną Lietuvoje išsiunčiama apie 26,5 milijono trumpųjų žinučių, pasaulyje šis skaičius siekia apie 6 milijardus. Prognozuojama, kad per artimiausius trejus metus išsiunčiamų žinučių kiekiai įvairiose šalyse didės nuo 8 proc. iki 26 proc. kasmet.
Šiandien SMS naudojimo pavyzdžių aptinkama įvairiose srityse: trumpąja žinute galima užsisakyti paslaugų, gauti reklaminius pasiūlymus, informaciją apie sąskaitas, duomenis iš telemetrijos įrenginių, balsuoti televizijos laidoje ar atisiskaityti už automobilio stovėjimą.
Taip pat auga ir iliustruotų žinučių, MMS, srautai. Pasak games.lt, per antrąjį šių metų ketvirtį išsiųstų MMS skaičius Lietuvoje išaugo daugiau kaip 40 proc. palyginus su pirmuoju 2007 metų ketvirčiu. Prognozuojama, kad per šiuos metus pasaulyje išsiųstų SMS kiekis sieks iki 2 trilijonų, o šios paslaugos pajamos pasauliniu mastu 2 kartus viršys Holivudo pajamas. 2010-aisias pasaulyje turėtų būti išsiųsta daugiau kaip 3 trln. trumpųjų žinučių, o 2012-aisiais šis skaičius išaugs beveik iki 4 trilijonų.

2 comments:

ichigiku said...

ispudingi skaiciai!

Meras said...

Tikrai taip...