Sakoma, kad šią dieną reikia sočiai pavalgyti ir taip apsiginti nuo visų metų vargų.
Taigi štai vienas blynelių receptas:
Blyneliai su varške2 stiklinės miltų,2-3 kiaušiniai,300 g varškės, 1 šaukštas cukraus,2 stiklinės rūgusio pieno,pusė šaukštelio sodos,druskos, aliejaus kepimui.
Į varškę įmušti kiaušinius, gerai ištrinti, suberti su soda sumaišytus miltus, supilti rūgusį pieną, pasūdyti, įberti cukraus, gerai išsukti ir kepti blynus įkaitintame aliejuje. Valgyti su grietine ir cukrumi. Skanaus :)
1 comment:
kazkaip keistai simet per Uzgavenes nesuvalgiau nei vieno blyno! zinoma, ir neiskepiau nei vieno.. kazkaip nebuvo laiko.. jau senokai ir kauke besigaminau.. tiesiog nera kompanijos, su kuo butu galima svesti:) o cia dar gimtadieniai maisesi..
Post a Comment