Tuesday, April 06, 2010

Apple iPad

Vos tik prasidėjo prekyba Apple iPad, o jau skelbiama, kad jų parduota daugiau kaip 300,000 vienetų vien per pirmąją prekybos dieną. Sakoma, kad šie skaičiai atitiko kompanijos finansų analitikų lūkesčius.
Steven P. Jobs sako, kad tai puikus jausmas pristatyti pasauliui iPad. Michael Abramsky, kompanijos RBC Capital analitikas teigia, kadangi Apple bando išpopuliarinti įrenginį, kuris turi tiek nešiojamojo kompiuterio tiek mobiliojo telefono bruožų/savybių, jo pripažinimas vartotojų tarpe gali būti lėtesnis. Pasak analitiko, dalis vartotojų gali laukti naujų iPad versijų, pavyzdžiui, su kamera ar pan..
Craig Moffett, iš Sanford C. Bernstein & Company manymu, tai tik apšilimas. Svarbus ir neatsakytas klausimas lieka, kiek vartotojų dar laukia 3G iPad versijos. Patys Apple sako, kad dar šį mėnesį planuojama pristatyti 3G įrenginio versiją.
Apple teigimu, vien per šeštadienį iPad vartotojai parsisiuntė daugiau kaip vieną milijoną programų iš App Store ir daugiau kaip 250,000 elektroninių knygų iš iBookstore. Tarp populiariausių parsisiųstų programų yra tekstų apdorojimo programa pavadinimu Pages. Mr. Abramsky sako, kad tikėjosi didesnio aktyvumo.
Po iPad pasirodymo pasklido kalbų ir apie pastebėtos jo veikimo sutrikimus. Dažniausiai pasitaikantys nusiskundimai Apple iPad palaikymo forume yra dėl nutrūkstančio Wi-Fi susijungimo ir dėl perkaitimo. Taip pat buvo nesusipratimų ir dėl "not charging" pranešimų. Gal ir normalu, kad pakankamai kompleksiškas ir inovatyvus įrenginys susiduria su tam tikrais keblumais. Vieni jų gali būti dėl techninių dalių, kiti gal dėl parinktų dizaino sprendimų ar pan.. Kažin ar šie trūkumai buvo pastebėti dar prieš pradedant prekybą iPad'ais. Gal patys Apple pagailėjo laiko įrenginio testavimui. Na bet reikia tikėtis, kad daugiau panašių problemų neišryškės, o ir šios bus kaip nors išspręstos.

No comments: