Tuesday, April 12, 2016

Andy Weir - Marsietis

Andy Weir - Marsietis
Viso pasaulio svajotojų akys krypsta į Raudonąją planetą - Marsą. Ar tai nebus pirmoji planeta, kurią kolonizuos žmogus?
Knygoje aprašoma realistinė planetos užkariavimo misija ir žmogus, kuris privalo išgyventi Marse, turėdamas itin ribotus resursus. Tai fantastinė knyga, tačiau realistinė iki mažiausių smulkmenų.
Prieš šešias dienas NASA astronautas Markas Votnis tapo vienu iš pirmųjų žmonių, nužengusių ant Marso paviršiaus. Po jo vos nepražudžiusios dulkių audros, kuri privertė visą įgulą evakuotis įsitikinus, kad jis miręs, Markas supranta likęs vienas tolimoje planetoje. Jis netgi negali duoti ženklo, kad yra gyvas, o jeigu ir galėtų, išteklių likę per mažai, kad išgyventų, iki atvyks pagalba. Pasitelkęs savo išmintį, botaniko žinias ir nepalaužiamą dvasią, jis viena po kitos įveikia iš pirmo žvilgsnio neįveikiamas kliūtis.
Knygoje labai daug skaičiavimų, viskas pagrįsta matematiškai. Skaityti labai lengva, tiesiog įtraukia. Parašyta dienoraščio forma. Knygos pratarmėje klausiama, ar ši knyga gali padėti mums išgyventi žemėje. Be abejo gali - padeda atskirti ir suprasti, kaip čia gera gyventi.
Siek Žvaigždžių :)

No comments: