Friday, June 01, 2007

New viruse

For those Who havent heard yet. There is complaints about possibly new "skype" viruse. As I understant this is more important for lithuanian users that others...
Accordint to delfi.lt this time you can get a messegae which suggests you to watch somekind new smiles and save them to your computer.

****

Gauta pranešimų, kad “Skype” vartotojus pasiekia tokio turinio žinutės: „Svejkas matej nauja skype smailus ? atsiusiusk is cia http://***.4x2.net ir isiusk visiem savo kontaktam sita sms ir bendraut bus idomiau“, praneša Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT). Nustatyta, kad jei žinutės gavėjas paspaudžia nuorodą, į jo kompiuterį bandoma parsiųsti bylą (archyvą). Jei vartotojas parsisiunčia, išpakuoja archyvą ir aktyvuoja jame esančią bylą, virusas išsiuntinėja tą pačią žinutę kitiems “Skype” vartotojams iš vartotojo adresų knygutės.
Šis virusas vertinamas kaip nepavojingas, jis tik gaišina vartotojus.
RRT rekomenduoja nespausti ant abejotinų nuorodų, nesisiųsti ir nepaleidinėti įtartinų bylų, nes galite tapti viruso aukomis ir platintojais.

Delfi.lt

Būkite atsargūs :)

1 comment:

ichigiku said...

ka tik atsikraciau keliu virusu :DDD bet kazkaip nesitiki, kad cia taip viskas paprasta: instaliuoji programa, o ji tiesiog istrina.. atrodo, kad tie virusai dar kur nors lindi pabruke uodegas.. is kitos puses, as nematau realios zalos ju padarytos.. galbut jie kalti del nuolat mazejancios vietos diske, ir kartais pradedancio kvailioti kompo. is kitos puses, tie kompai kvaili ir be virusu, tai is kur cia zinosi, kame bedos..
beje, ACIU merui uz programa!!! ka as be jo daryciau...