Monday, September 15, 2008

Internetas Lietuvoje

Šiandien Verslo žinios rašė, jog tinklo įrangos gamintoja "Cisco" bei Didžiosios Britanijos Oksfordo ir Ispanijos Oviedo universitetai atliko bendrą tyrimą. Pasak šio tyrimo, kokybiškiausiu interneto ryšiu mėgaujasi Japonijos gyventojai. Lietuvai sąraše teko 7 vieta. Tyrimas atliktas remiantis tik greičio matuoklės www.speedtest.net duomenimis.
Kiek nustebino toks galima sakyti visai neblogas lietuviškojo interneto įvertinimas, nors greičiausiai per daug tuo džiaugtis neverta. Juk rezultatai tik iš vienos interneto greičio matuoklės (TEO internetas kartais dar iškrečia pokštų).
Toliau apie tyrimą rašoma, jog buvo siekiama išsiaiškinti,
kaip valstybių interneto infrastruktūra yra pasiruošusi naujos kartos interneto programoms ir paslaugoms.
Pagrindiniai tyrimo kriterijai buvo interneto greitis (atsisiuntumo ir nusiuntimo), duomenų paketų praradimo dažnis ir ryšio vėlavimas.
Dar vienas gal būt įdomus tyrimo momentas yra tai, jog buvo naudojamos aukščiau minėtos interneto greičio matuoklės, gegužės mėnesio suvestinės.
Mūsų kaimynai latviai užėmė ketvirtąją vietą. Verslo žinių nuomone stebėtina, kad į geriausiųjų dešimtuką nepateko Didžioji Britanija, Ispanija, Italija, JAV. Gal būt tai siejasi su tuo, jog tyrimui naudota tik vieno šaltinio informacija.

No comments: