Monday, October 12, 2009

YouTube spaminiai filmukai

Kaspersky Lab tyrėjai pasakoja apie kažką naujo taip vadinamuose spam masiniuose laiškuose. Šį kartą pastebėta, jog laiškuose pateikiama nuoroda į YouTube portale patalpintą video įrašą. Anksčiau yra buvę atvejų, kai "spameriai" laiškuose skatina paspausti vieną ar kitą nuorodą, kuri neva turėtų nuvesti į Youtube esantį video. Šį kartą paspaudus ant nuorodos kaip bebūtų keista ir patenkama į YouTube svetainę. Šiuo atveju pasakojama apie Rusijos pramoninio nekilnojamojo turto reklamą.

Prieš dvejus metus Kaspersky Lab tyrėjai prognozavo, jog galiausiai YouTube gali tapti spam pobūdžio filmukų "saugykla", dėl savo pasaulinio masto populiarumo, tačiau šis atvejis yra pirmasis tokio pobūdžio.

Kaspersky Lab turinio analizės ir tyrimų padalinio vadovas sako, kad tokio pobūdžio reklama gali sulaukti daugiau paspaudimų, peržiūrų. Tai gali reikšti, kad "spameriai" ir toliau bandys naudoti tokį formatą, pamatę, kad jis gana gerai suveikia.

Taigi ką galėtų daryti YouTube, jei video spamas taptų realiai problema, jų tinkle. Greičiasiai norėtųsi, jog netinkamas turinys būtų šalinamas. Sakoma, jog spaminį video aptikti sistemoje būtų kur kas sunkiau, nei tokį, kuris pažeidžia autorines teises. Jei YouTube patalpinas filmukas naudojamas padėti kažką parduoti, tai dar nebūtinai reiškia, kad jis yra spamas. Klausimas gali kilti, kaip bus atpažįstama, kuris video yra nepageidaujama medžiaga.
Viena iš galimų išeičių būtų pridėti mygtuką/nuorodą "pranešti apie spam", tačiau taip gali "nukentėti" ir nieko bendro su spam neturintys filmukai. Panašu, jog tai gali būti dar vienu iššūkiu Google.

No comments: