Tuesday, December 01, 2009

Padėkos diena ir pirkimai internete

Tikriausiai niekam anokia naujiena, kad prieš keletą dienelių amerikiečiai šventė padėkos dieną. Taip pat tikriausiai visi girdėję ir apie taip vadinamą juodąjį penktadienį (angl. Black Friday) - diena po padėkos dienos (angl. Thanksgiving) ir neoficiali atostogų apsipirkimo pradžia (angl. holiday shopping season). Remiantis comScore, buvo išleista 913 milijonų JAV dolerių online pirkimams. Tai yra maždaug 10 procentų daugiau nei pernai tuo pačiu laiku.

Gal dar kiek ir pervėlu kalbėti apie šviesesnes nuotaikas, šventnio apsipirkimo laikotarpiui, sako Gian Fulgoni, iš comScore. Kiek anksčiau jis buvo sakęs, kad online paradavimai gali išlikti per daug nepakitę. Gal būt geresniems savaitgalio pardvimams įtakos galėjo turėti ir kūrybiškesnės reklamos, labiau pritraukiančios lankytojus? Tai gali būti gerso naujienos interneto parduotuvės. Kalėdiniam laikotarpiui tikriausiai ir taip netrūks įvairiausių nukainavimų, akcijų, pasiūlymų ir pan...

Po ilgojo amerikiečių savaitgalio būna taip vadinamas "Cyber Monday". Diena po padėkos savaitgalio, kai visi grižta į ofisus. Internetinės parduotuvės šiai dienai taip pat ruošia įvairiausius pasiūlymus, išpardavimas ir pan., tam yra ir atskiras interneto tinklalapis CyberMonday.com. Dabar, kai daug žmonių ir namuose turi interneto prieigą, ne tik savo ofisuose, internetinėsm parduotuvės ir padėkos diena tampa tokia pati svarbi kaip ir vadinamasis "Cyber Monday". Aišku, tai gal būt daugiau liečia amerikiečius. Tačiau verta pasižiūrėti kokia įtaką tai turi online pardavimams.
Pavyzdžiui, Amazon.com, kuris, žinoma, yra tik internete, buvo labiausiai lankomas mažmeninės prekybos tinklas penktadienį, unikalių lankytojų skaičius padidėjo 28 procentais per pastaruosius metus. Kitos labiausiai lankomas svetaines Walmart.com, Apple.com, Target.com ir BestBuy.com.

Žmonės taip pat praleido daugiau laiko sandorių paieškai internete šiais metais. Daugiau nei trys milijonai žmonių apsilankė kuponų svetainėse penktadienį. Šios svetainės, pavyzdžiui, BlackFriday.info, RetailMeNot ir Eversave, yra patogus būdas rasti nuolaidoms.

Jei internetinėje parduotuvėje galima rasti prekių mažesnėmis kainomis ir dar su pristatymu į namus tai tikrai gali padėti sutaupyti laiko ieškant tinkamo pirkinio bei išvengti didelių spūsčių įprastose parduotuvėse.

No comments: