Wednesday, December 09, 2009

Realaus laiko paieškos rezultatai

Google pristatė savo realaus laiko paieškos sąsają ir ReadWrite nuomone ji atrodo daug geriau, nei konkurentų Yahoo ir Bing pasiekimai šioje srityje. Naują Google funkcionalumas atsiras paieškos rezultatų puslapyje po naujienų rezultatais arba iškart puslapio pradžioje.
Rezultatai rodomi iš ką tik atnaujintų interneto puslapių, čiulbesių (angl. Tweets), MySpace ir net viešų Facebok profilių.
Pabandyti šios sistemos veikimą galima http://google.com/trends puslapyje paspausti ant bet kurios temos, įvesti naują paieškos frazę ir jei realaus laiko rezultatai yra įmanomi, bus galima juos pamatyti.

Žemiau trumpas filmukas aiškiau pademonstruojantis paieškos veikimą:



Palyginimui, Bing realaus laiko rezultatai daugiau susiję su Twitter čiulbesiais, žymų debesiu ir besidalijamomis nuorodomis.
Yahoo realaus laiko paieškoje Twitter rezultatus pateikia naujoje kortelėje (angl. Tab). Toje kortelėje rodomos nuorodos, kuriomis dalijamasi Twitter.
The New York Times Google realaus laiko paieškos rezultatų pateikimą tituluoja kaip geriausią lyginant su Bing ir Yahoo. Pats informacijos pateikimas yra daug aiškesnis, apimama daugiau informacijos kanalų.

No comments: