Wednesday, November 14, 2007

Google konkursas


Pasak tinklalapių dailytech ir slashphone, "Google" išplatino SDK bibliotekas kurios reikalingos norint kurti programas kompanijos pristatytai "Android" mobiliųjų telefonų operacinei sistemai. Jas visi norintieji gali parsisiųsti nemokamai ir čia pat pabandyti sukurti kokią naudingą programėlę.
Minėtuose tinklalapiuose pateiktuose pranešimuose sakoma, kad programos būsimai "Android" operacinei kuriamos JAVA kalba ir veikia ant specializuotos virtualios mašinos, grįstos "Linux 2.6" kerneliu. Kad programos būtų ne tik kuriamos, bet ir įdomios, pradėjo veikti ir paskatinimo programa. "Google" siūlo tai, ko reikia visiems - pinigus. Geriausių programų būsimai "Android" sistemai kūrėjams kompanija pasirengusi išdalinti net 10 mln. JAV dolerių. Kelių etapų konkurso metu 50 programų kūrėjų bus apdovanoti 25 tūkstančių JAV dolerių prizais "tolimesniam projekto vystymui", na o geriausiems iš geriausių atitieks dešimt prizų po 275 tūkstančius JAV dolerių bei tiek pat apdovanojimų po 100 tūkstančių JAV dolerių.
Taigi panašu, kad "Google" rimtai siekia tvirtinti pozicijas ir mobiliųjų prietaisų rinkoje.

1 comment:

ichigiku said...

eilini karta supratau, kad visose sitose technologijose as visiskai zalia.. daug visokiausiu pavadinimu ir ne menkiausio supratimo, ka jie reiskia.. :DDD