Wednesday, March 24, 2010

Nokia 5230 Nuron

šaltinis: slashphone

Pasižiūrėkime, ką mobiliųjų technologijų blogai pasakoja apie pasirodžiusį Nokia 5230 Nuron.
Slashphone savo apžvalgoje išreiškia šiokį tokį nusivylimą, kad vos tik iš dėžutės išėmus šį telefoną galima pajausti, jog jis yra gana sunkus nors palyginus plonas. Pasak jų, atsižvelgiant į tai, jog korpusas yra iš plastiko, svoris greičiausiai atsiranda dėl didelio ekrano (3,2 colių).
Mygtukų ant Nuron nėra labai daug. Trys pagrindiniai mygtukai telefono priekyje (Send, End, Meniu). Prietaiso dešinėje šone dar yra kameros mygtukas, "slide" atrakinimo mygtukas, garso reguliavimo mygtukai. Naudojant fotoaparato režimą garso reguliavimo mygtukais galima pritraukti vaizdą (angl. zoom-in-and-out).
Prietaiso viršuje yra Micro usb jungtis, 3.5mm audio jungtis, maitinimo jungtis. Kairėje 5230 Nuron pusėje šone yra du uždengti lizdai, vienas jų skirtas SIM kortelei, kitas - MicroSD.
Nokia 5230 Nuron naudoja Symbian S60 5th Edition operacinę sistemą. Toje pačioje slashphone apžvalgoje pastebima, jog aparatas dirba gana lėtai. Reikia palaukti keletą sekundžių kol pasirodo pagrindinis meniu.
Kaip prie trukumų galima priskaičiuoti tai, kad nepalaikomas Wi-fi ryšys. Aišku, tai didele dalimi priklauso nuo vartotojo. Taip pat telefonas neturi pilnos QWERTY klaviatūros. Taigi rašyti reikės naudojantis ekrane vaizduojamais simboliais.
Tikslus aprašymas ir telefono galimybės nokia puslapyje.

No comments: