Friday, June 26, 2009

Google Voice

Google universali balso pašto dėžutė tampa prieinama didesniam vartotojų skaičiui. Kovo mėnesį kompanija buvo paskelbusi apie naują paslaugą. Produktas yra GrandCentral evoliucija, GrandCentral Google nupirko beveik prieš dvejus metus. Google Voice paslauga leidžia vartotojams nukreipti visus kvietimus (skambučius) per vieną numerį, kuris gali skambinti į namų, darbo ar mobilų telefoną tuo pačiu metu.

Iki dabar tai buvo prieinama tik jau esamiems GrandCentral vartotojams. Ketvirtadienį Google pradėjo platesnį paslaugos pristatymą, jei taip galima pasakyti. Vartotojai, kurie prašė pakvietimo į šią sistemą turėtų juos gauti el. paštu. Paslauga yra nemokama, ir bent jau kol kas Google nekalba apie planus padaryti ją mokamą. Tačiau analitikų teigimu, tok produktas gali padėti Google įsitvirtinti mobiliąjai strategijai.

Google tikisi, kad Google Voice gali būti integruota su Android, ir jeigu šie būdai pasiteisins, gali padėti padidinti Android skerbimąsi tarp kitų taip vadinamų smartphon'ų.
Galima sakyti dar viena susijusi naujiena iš Google stovyklos yra apie tai, jog Adsense paslauga buvo pridėta prie mobiliųjų taikymų. AdSense for Mobile Applications dar yra beta versijoje ir prieinama tiems mobiliesiems taikymams, kurie turi bent 100k puslapių peržiūrų per dieną.

No comments: