Thursday, June 04, 2009

YouTube televizoriui

Dar sausio mėnesį YouTube pristatė savo video dalinimosi tinklalapio versiją pritaikytą televizijos ekranams. Buvo pasiūlyta kiek apkarpyta tinklalapio versija. Be to YouTube televizija veikė tik su prie televizoriaus prijungtomis žaidimų konsolėmis, tokiomis kaip Nintendo Wii ar PlayStation 3.

The New York Times pasakoja, jog antradienį bendrovė pristatė YouTube.com/XL pataisytą YouTube.com/Tv versiją, dirbančią betkokioje interneto naršyklėje, kuri gali būti prijungta prie televizoriaus, nesvarbu ar tai yra žaidimų konsolė, kompiuteris ar koks kito
as prietaisas. Galima peržiūrėti per televizorius ar kompiuterio ekrane. Video peržiūra gali būti kontroliuojama ne tik su klaviatūra, bet ir su kai kuriomis nuotolinio valdymo priemonemis. Taip pat galima nustatyti pastovų kelių klipų kartojimą.

Kaip bebūtų dėl kai kurių priežasčių youtube.com/xl dar neturi daug pilnu video epizodų, kurie gali būti prieinami per įprastą youtube. Pasak kompanijos, šiuo metu dirbama prie autorių teisių klausimų. Televizijai skirtoje tinklalapio versijoje dar nėra reklamų, bet planuojama, jog tai pasikeis. YouTube ketina susitarti su televizjos kanalais ir filmų studijomis, kad jų turinys būtų prieinamas tinklalapyje.

No comments: