Tuesday, June 30, 2009

Kelios mobiliųjų naujienos

Kelios trumpai nupasakotos naujienos iš mobiliųjų įrenginių srities.
Pirmadienį paskelbta, jog Europos Komisija gauna pritarimą iš didžiųjų mobiliųjų telefonų gamintojų, naudoti micro-USB jungtį telefono baterijai įkrauti. Šie didieji gamintojai sudaro apie 90 procentų Europos rinkos dalies, tokie kaip Nokia, Sony Ericsson, Samsung, Apple, LG, NEC, RIM (BlackBerry), Qualcomm ir Texas Instruments. Gal būt galima galvoti, kad nereikės skirtų pakrovėjų skirtingiems telefonams?

Kita gal jau ir ne visai nauja žinia. Nepaisant fakto, kad Nokia ir Intel neseniai paskelbė Moblin & Maemo Linux platformų bendradarbiavimą, Nokia 2010 metais planuoja pristatyti Google Android operacinę sistemą naudojantį taip vadinamą netbook'ą, šaltinis GigaOM.

Bsquare Corporation šiandien pranešė apie Adobe Flash "plug in" ARM-pagrindu veikinačių Google Android 1.5 “Cupcake” įrenginių naršyklėms kūrimą. Tai turėtų suteikti galimybes labiau išnaudoti įvairialypes medžiagos pateikimą internete. Naujoji Google Android operacinės sistemos versija "Cupcake", Bsquare atstovo teigimu, turėtų būti patraukli platesniam plėtotojų (angl. developers) ratui. Patys Bsquare gali pasigirti įgyvendinusi jau daugiau kaip 50 įvairių flash projektų. Gal būt galima tikėtis, jog ir šis jų darbas nebus prastas.

No comments: