Thursday, April 23, 2009

Google asmeninis profilis

Vakar Google iš esmės pakeitė paieškos rezultatų puslapį, kuris pasirodo, kai ieškoma pagal asmens vardą, pavardę. Paieškos rezultatuose dabar pasirodo Google Profilis, jei asmuo yra tokį sudaręs. Šiandien Google atidarė diskusiją apie Google Profilius, kviečia balsuoti dėl idėjų, išsakyti savo nuomonę apie tai, kas turėtų sudaryti tokį profilį.

Remiantis readwriteweb, profilio galimybės pakeičiamos atsižvelgiant į populiarias užklausas; pavyzdžiui, pridėtas kontaktinės informacijos skyrius, kurį galima atskleisti tik grupei žmonių. Žmonės pasisako už įvairius dalykus, pavyzdžiui, yra norinčių vaizduoti GTalk būsenas.

Dabar sudarant Google savo profilį yra daug neprivalomų laukų. Pavyzdžiui, galima nurodyti kur dirbate, kur ėjote į mokyklą, kur dirbote anksčiau ar kt. informaciją. Pasirodžius šiems Google profiliams, gali būti suprantamas ir susirūpinimas dėl per didelio informacijos pateikimo paieškos rezultatuose ar panašių dalykų. Reikėtų atsakingai organizuoti savo asmeninę informaciją internete. Kartą informacija patekusi į Google rankas gali turėti įvairių (nuo neigiamų iki teigiamų) pasekmių.

Galima įžvelgti ir didelį potencialą šios srities vystyme. Dar didesnės galimybės žmonių, susijusio turinio paieškai, ir po to jau tinkamai naudoti gautus paieškos rezultatus. Aišku nereikėtų pamiršti su privatumo susijusių klausimų.

No comments: