Thursday, April 30, 2009

Adobe: Paieška video medžiagoje

Adobe pranešime apie Flash formato video medžiagos pritaikymą televizijos ekranams kalbama ir apie kitą gana įdomų dalyką - padaryti video lengviau naudojamą. Kaip tai galima suprasti?

Šiai dienai, The New York Times teigimu, praktiškai negalima atlikti paieškos per internete esantį video turinį. Išskyrus atvejus, kai rankiniu būdu įvedami raktiniai žodžiai, tačiau nėra galimybių rasti tam tikrą "klipo" vietą arba greitai persukti iki konkrečios video medžiagos vietos.

Nacionalinės Transliuotojų asociacijos konvencijos metu praeitą savaitę Adobe pristatė šį procesą automatizuojančio įrankio beta versiją. "Adobe Story", šiuo metu yra testavimo stadijoje, išleidimas numatomas kitais metais.

Metaduomenys suporuoti su video medžiaga vartotojams teoriškai turėtų leisti ieškoti, tada peržiūrėti tik tam tikrus skirsnius ar konkrečias vietas, video medžiagoje, kuri prieinama per internetą.

Jei vis tik paaiškės, kad ši technologija veikia, tai paieška flash pagrindu pateikiamuose video turėtų būti tokia pati paprasta, kaip ir paieška tekstu paremtuose tinklalapiuose. "Skirtingai nei HTML kodas, naudojamas interneto svetainėse ir randamas paieškos sistemų, turtinga media (angl. rich media) šiandien yra neskaidri," sakė Mark Randall, vyriausiasis strategas bendrovės dinamiškos žiniasklaidos grupėje. "Mes norime padaryti ją randamą."

No comments: