Thursday, April 16, 2009

Twitter vertingai informacijai

Pastaruoju metu gana aktyviai įvairiuose naujienų tinklalapiuose rašoma apie Twitter.com ir su tuo susijusius dalykus. Pavyzdžiui, readwriteweb pasakoja, kad nuorodų dalinimasis Twitter pagalba stipriai išaugo ir taip kiek sumažino naudojimąsi RSS bei žymių tinklalapiais, tokiais kaip Delicious. Dabar dienoraščių pranešimų reitingavimo paslauga PostRank siekiama sisteminti tokį perėjimą.

Įsivaizduokite didelės vertės informacijos pristatymo per Twitter sistemą. Sakoma, jog būtent tam PostRank sukūrė savo naują PostRank Twitter naujienų kambarį. Sistema automatiškai aptinka labiausiai "prikaustančius" dienoraščius įvairiomis temomis, tada iš jų išgauna labiausiai diskutuojama žinutes, pranešimus ir pateikia šias nuorodas per Twitter.

Readwriteweb plačiau aptaria ir PostRank veikimo principą. Ši paslauga priima RSS srautą ir vertina kiekvieną srauto punktą pagal komentarų skaičių, įeinančias nuorodas, paminėjimus Twitter'yje, išsaugojimus Delicious, balsavimusl Digg ir dar kitas metrikas. Ar tikrai vertinga informacija bus atrinka šiuo metodu, jau kitas klausimas.

Twitter didelės vertės informacijai gauti? Kai kam gal būt gali būti sunku tuo patikėti. Gal ir gerai, kad bus toks informacijos apdorojimo mechanizmas, gal būt tai kitas žingsnis internete paskelbtos medžiagos apdorojimui, vertinimui.

No comments: