Friday, April 10, 2009

Youtube ir Universal muzikos centras

YouTube, populiariausia interneto vaizdo įrašų svetainė ir Universal Music Group, didžiausia pasaulio muzikos kompanija, ketvirtadienį pranešė, kad kartu kurs interneto centrą (angl. hub) video "klipams" ir susijusiam turiniui. Šis centras turėtų vadintis Vevo.com.

Šis susitarimas yra viena iš naujausių YouTube, kuris priklauso "Google", pastangų pateikti daugiau profesionaliai pagaminto turinio savo didžiuliam žiūrovų skaičiui. Turint daugiau kokybiško turinio galima tikėtis ir didesnio pelno iš reklamos.

Pasak The New York Times, Vevo yra įsteigta kaip atskira įmonė, kuri priklauso Google ir Universal. Google ir Universal sakė, planuojama Vevo pristatyti šiemet. Jie teigė, kad stengiasi įtikinti ir kitų kompanijų prisijungti prie svetainės.

Doug Morris Universal atstovas teigia, kad Vevo "Kitas žingsnis" Universal uždarbiui iš muzikos įrašų. "Tai bus galinga produkto," sakė Morris. Įvairių analitikų teigimu, dar anksti spręsti kaip šiai sistemai seksis konkuruoti su kitomis panašiomis sistemomis.

Toks susitarimas galėtų tapti pavyzdžiui, kaip spręsti kylančius nesutarimus ir tarp kitų organizacijų. Aišku dar daug priklauso nuo šio susitarimo pasisekimo.

No comments: