Tuesday, April 21, 2009

Google: panašūs vaizdai, naujienų chronologija

Truputis naujienų apie Google projektus. Taigi šiandien Google laboratorija išleido du naujus projektus: lietuviškai tikriausiai skambėtų kažkaip panašiai į "Panašūs paveiksliukai" ir "Google naujienų chronologija". Panašūs vaizdai, kaip galima matyti iš pavadinimo, leidžia apriboti vaizdų paiešką pagal panašumą šaltinio vaizdui, o Google naujienų Chronologija pristato naują sąsają paieškai Google News. Google Labs dabar taip pat persikėlė į savo Googlelabs.com domeną.

Panašūs vaizdai

Google papildė keletu įdomių funkcijų Google vaizdų paiešką, įskaitant galimybę filtruoti nuotraukas pagal stilių, spalvas. Dabar ši projektas taip pat gali rasti panašiius vaizdus. Readwriteweb atlikti bandymai rodo, jog ši funkcija veikia gana gerai. Gal dabar bus lengviau rasti tą reikalingą paveiksliuką.

Google naujienų chronologija

Vartotojai gali pasirinkti rodyti svarbiausias istorijas pasirinkta tema atsižvelgiant į dieną, mėnesį, metus ar dešimtmetį. Svarbiausia, taip pat lengva apriboti paiešką pagal šaltinio tipą, įskaitant blog'us, laikraščius, naujienų nuotraukas Wikipedia straipsnius ar pan. Yra ir daugiau įdomių šio projekto savybių apie kurias galima pasiskaityti Googlelabs.com

No comments: