Saturday, September 02, 2006

Šventė ar ne?

Kai dar mokiausi mokykloje, rugsejo pirmaja, nepaisant to, kad niekad nelaukdavau nauju mokslo metu pradzios, pasitikdavau kaip svente. Veliau, bestudijuojant universitete, sventiska nuotaika uzsikreciau tik zengiant i pirma kursa.
Gal ir nenuostabu. Nauja vieta, nauji zmones, nauja tvarka - visai nepazistamas pasaulis. O kur dar jaunatviskas pasididziavimas: "Stai, as jau studente!!!" Kiek daug vilciu ir svajoniu tada siejau su universitetu...
Kitas visas studentiskas rugsejo pirmasias pasitikdavau jau be to sventisko jaudulio. Sunku paaiskinti kodel. Gal tiesiog todel, kad ta diena nebereikejo niekur skubeti: paskaitu dar nera, o klases ar auditorijos i kuria susirinktu mokslo draugai jau nebuvo.
O siandien po keleriu metu pertraukos vel buvau itraukta i sventiska surmuli. Ir vis sau kartojau: "Mokomes ar nesimokom, rugsejo pirmoji - visada svente." Nors dar vakar labai skeptiskai klausiausi sveikinimu ir kalbu apie moksleiviu ir studentu svente...
Siryt kaip visad (pastaruosius 10 menesiu) mane prizadino mano mielas garbiniuotas rudaakis vaikutis. Nors paskutine vasaros diena labiau primine darganota rudens diena, siandien akis ir sirdi vel dziugino saules spinduliai. Tada ir prasidejo mano svente.
Nezinau, gal tai paskutinis kartais, kai rugsejo pirmaja pasitinku tebebudama studente. Gal todel saule sugebejo manyje pazadinti svente. O veliau traukiant i miesta sviete ir automobiliu zibintai, ir mokiniu nublizginti batai, ir jaunos mamos vedancios uz ranku savo atzalas.
Matydama savo pasipuosusius draugus, besisypsancius destytojus, ir is spintu istraukusius savo mantijas universiteto vadovus, dziaugiausi ir as. Grupeles draugu, isimylejusios poreles, susikabinusios geriausios drauges ir pirmus zingznius i mokslo aukstumas zengiantys mokinukai, lydimi teveliu (kazkodel beveik vien mamu: ka i tai atsakytu lygiu galimybiu kontroliere?), - visi spinduliavo dziaugsmu ir pasitikejimu. Matydama visus tuos, regis, is visu miesto pakrasciu susibegusius senamiestin ryztingus ponaicius ir pasidabinusias paneles ir panelytes galutinai isitikinau - siandien svente!!!
TAD VISI BUKIT PASVEIKINTI SU RUGSEJO PIRMAJA! Nesvarbu, kas butumet: mokinukas ar studenciokas, mokytojas ar destytojas, pirmokelio mama ar pirmuno senelis, visi mes dedam daug vilciu i musu besimokancia ateiti...

3 comments:

BionicBuddha said...

Interesting blogsite...I like the mushrooms!



www.bionicbuddha.com

Meras said...

Thanks for compliments:)
You have a nice blog too!


Merija blog - Taste of life

Meras said...

Cia tik siaip pastebesiu, kad man rodos galima rašyti ir lietuviškais simboliais ir jie turėtų normaliai matytis, na tik aišku tai gal nevisada patogu :)