Tuesday, November 11, 2008

Mobile Millennium

Naujasis šiandien startavęs Nokia projektas "Mobile Millennium" sieks rinkti ir analizuoti eismo srauto duomenis. Duomenys bus gaunami iš mobiliųjų prietaisų, turinčių GPS imtuvus, tokių kaip "Nokia N96", "Nokia N95" ir "Nokia E71.

Nokia remdamasi ankstesnio eksperimento rezultatais tiki, jog bendruomenės, besinaudojančios GPS imtuvus turinčiais mobiliaisiais telefonais, pagalba galima sumažinti transporto spūstis ir laiką praleistą kelyje. Vairuotojai, keliautojai laiku žinodami informacija apie vieno ar kito kelio apkrovimą galės priimti labiau "pasvertus" spremdimus, pavyzdžiui, pasinaudoti apvažiavimu, perplanuoti kelionę ir pan.

Dalyvauti "Mobile Millennium" gali parktiškai kiekvienas turintis mobilųjį telefoną su GPS, galimybę neribotai siųsti duomenis bei galimybę telefone įdiegti Java aplikacijas. Nokia pranešime rašoma, jog projektas truks nuo keturių iki šešių mėnesių, jame gali dalyvauti iki 10 000 narių.

Šio eksperimento metu speciali programinė įranga įdiegta telefone tam tikrais laiko intervalais anonimiškai siųs greičio ir vietovės informaciją per GPS į eksperimentui skirtus serverius. Gauta informacija bus apjungiama, analizuojama siekiant sudaryti realaus laiko paveikslą.

Pasak Randell Iwasaki, siekiama padidinti informacijos srautus iš keliautojų ir keliautojams, aišku, tai darant efektyviausiu ir priimtiniausiu būdu. Šis projektas taip pat turėtų būti labai įdomus ir įmonės užsiimančioms įvairaus pobūdžio pervežimais.

No comments: