Saturday, November 15, 2008

Seminaras

Penktadienį, lapkričio 14 dieną, teko galimybė paklausyti nemokamo seminaro "Elektroninės rinkodaros teikiamos galimybės šiuolaikinėje konkurencinėje aplinkoje", organizatorius zoom creative.

Kaip ir reikėjo tikėtis, seminaro pradžioje ir pabaigoje buvo pareklamuoti zoom creative atlikti darbai, pristatytos paslaugos. Na bent jau atrodo, jog šios dalys nebuvo labai ilgos ar dar kaip nors neigiamos. Gal ir nėra labai didelė kaina paklausyti truputį reklamos už nemokamą seminarą. Pasakojama medžiaga jau kiek kitas dalykas.

Seminaro metu pakalbėta apie e-komercijos vystymosi istoriją; Web 2.0 dabartį ir ateitį; Produkto, paslaugos adaptaciją internetui; Potencialaus vartotojo "e-portreto sudarymą"; konkurentų analizę.

Gana plačiai buvo diskutuojama apie elektroninius dienoraščius (angl. blogs); Video naudojimą tinklalapiuose; Naujienlaiškius.

Kaip sakoma seminaro pristatyme, teorinė dalis paremta daugybe praktinių pavyzdžių. Greičiausiai reikėtų suprasti, jog naudotasi "zoom'ų" praktikoje pastebėtais pavyzdžiais.

Apibendrinant, galima sakyti, jog seminaras gana įdomus. Gal kiek pasigedau gilesnių įžvalgų apie taip vadinamą Web 2.0 dabartį ir ateitį. Taip pat kalbant kitais seminare numatytais klausimais, plačiau nušviečiama buvo tik dalis jų sededamųjų dalių. Gal būt taip siekiama palikti dar medžiagos ir kitiems seminarams, paskatinti dalyvavusius dabar dalyvauti ir vėliau. Organizatoriai sakė, jog turėtų būti ir daugiau panašios tematikos seminarų.

No comments: