Wednesday, March 18, 2009

Nokia domisi notebook'ų rinka

Taip vadinamųjų notebook'ų rinkoje gali pasirodyti dar vienas dalyvis. Pasak mokslinių tyrimų įmonės DisplaySearch, Nokia rimtai svarsto galimybes žengti į šią rinką. Analitikas John Jacobs savo dienoraštyje cituoja generalinį Nokia direktorių Olli-Pekka Kallasvuo, kuris interviu su Suomijos nacionaliniu transliuotoju YLE, sakė, jog bendrovė labai aktyviai žiūri į tokią galimybę.

Kallasvuo teigimu, galima įžvelgti tam tikrą konvergenciją tarp mobiliojo telefono ir kompiuterio. Šiandien yra milijonai žmonių, kurie pirmą kartą išbando internetą mobiliajame telefone ir tai yra geras rodiklis. Dienoraštyje, Jacobs sutinka su Kallasvuo, kad galima įžvelgti suartėjimą tarp šių diviejų prietaisų. Tačiau Jacobs teigimu, mobiliųjų telefonų kompanijai nebus lengva įžengti į notebook'ų rinką. Tam gali būti keletas priežasčių, jau nusistovėjusiu konkurencija tarp esamų PC gamintojų ir gana plataus skirtumas tarp komponentų, kurie naudojami mobiliųjų telefonų gamybai ir kompiuterių gamybai. Mobilieji telefonai paprastai neturi aušinimo sprendimų, ventiliatorių, kietųjų diskų ar optinių įrenginių, o tai reiškia, kad net gerai žinoms bendrovė, tokia kaip Nokia, gali praleisti daug laiko ir įdėti daug pastangų deryboms užmezgant santykius su reikiamų dalių tiekėjais.

Gal būt šis Nokia ketinimas gali sietis su kiek sumažėjusiais išmaniųjų telefonų pardavimais. Jacobs nuomone, šioje vietoje stiprų vaidmenį atliko iPhone pasirodymas. Nokia atstovas patvirtino, jog notebook'ų rinka aktyviai domimasi, tačiau detalesni planai nebuvo atskleisti.

No comments: