Tuesday, March 03, 2009

Asus dviejų ekranų nešiojamasis

Pirmadienį Asus pristatė nešiojamo kompiuterio be įprastos klaviatūros prototipą. Kompiuteris turi du lietimui jautrius ekranus, vienas iš jų gali būti naudojamas kaip klaviatūra.

Du lietimui jautrūs ekranai praplečia kompiuterio panaudojimo galimybes. Pasak Asus, įrenginys gali būti naudojamas kaip įprastas nešiojamasis kompiuteris, įrenginys elektroninėms knygoms skaityti, arba kaip multimedijos centras.

Prototipas bus pristatytas CeBIT parodos metu, kuri vyks šią savaitę Hanoveryje, Vokietijoje.

Asus teigimu, vienas kompiuterio ekranas gali tapti programinės įrangos pagrindu veikiančia virtualia klaviatūra duomenų įvedimui, o kitas gali būti naudojamas kaip ekranas. Išjungus virtualią klaviatūrą, nešiojamas kompiuteris gali būti paverstas į elektroninę knyga, kuri gali būti laikoma kaip įprasta knygą, puslapiai gali būti vežami lietimu ar gestais. Du ekranai gali paversti kompiuterį ir į daugialypės terpės pramogų centrą plačiu ekranu.

Vartotojams suteikiama gana daug galimybių prisitaikyti "laptop'ą" pagal savo darbo įpročius, pavyzdžiui, pareguliuoti virtualios klaviatūros dydį. Sakoma, jog kompiuteryje bus realizuotas ir ranka rašyto teksto atpažinimas.

Šio kompiuterio prototipas rengiamas vartotojų iš viso pasaulio pagalba. Svetainėje WePC.com, vartotojai kviečiami išsakyti savo nuomonę. Projektą inicijavo Intel ir Asus. Prototipo koncepcija yra dar "nebaigta".

Remiantis The New York Times ši prototipo idėja nėra labai nauja. "One Laptop Per Child" pernai paskelbė planus dėl panašaus nešiojamojo, kuris turėtų programinės įrangos pagrindu veikiantį lietimui jautrų ekraną-klaviatūrą bei du lietimui jautrius ekranus.

No comments: