Wednesday, July 15, 2009

IE6 naudojimas

Internet explorer 6, kaip sako The New York Times, naršyklė kuri tiesiog nenori "mirti" nors ir yra gana daug alternatyvų, pavyzdžiui, naujesnė Internet explorer versija, Firefox, Chrome, Safari ir pan.
Galima numanyti, spėti, jog pamažu interneto svetainių kūrėjai tiesiog atsisakys šios versijos naršyklės palaikymo, pavyzdžiui, Youtube tinklalapis. Remiantis The New York Times, kai svetainė atverčiama su IE6 lankytojas pamato pranešimą, kad palaipsniui bus nutrauktas paslaugos palaikymas minėtai naršyklės versijai. Šalia šio pranešimo galima matyti Google Chrome, Firefox, ir IE8 logotipus.

Kas dar naudoja IE6, tikriausiai daugelis vartotojų turėdami galimybę pasirinktų kitą naršyklę. Digg atrado, kad didžioji dalis vartotojų kurie puslapį atverčia su IE6 tai daro iš darbo kompiuterio, nes tiesiog tuo atveju neturi kito naršyklės pasirinkimo varianto. Tik 7 procentai apklausos respondentų pasisakė,kad jie pasirinktų IE6 lyginant su kitomis naršyklėmis. 80% atsakė, kad jie neturi administratoriaus teisių darbo kompiuteryje, kad galėtų įsidiegti kitą interneto naršyklę.

Šalia to galima pastebėti, jog Google naudoja tokius pranešimus kaip "Gmail runs better in Chrome" siekdama paskatinti naudotis jos sukurta interneto naršykle.

No comments: