Thursday, July 09, 2009

Klausimai apie Chrome OS

Po pirmųjų naujienų apie Google Chrome OS pasirodymą gali kilti klausimų, kurie turėtų papildyti pačių Google nupieštą gražų paveikslą. Readwriteweb kaip tik ir kalba apie tokius dalykus.

Taigi pirmas klausimas, kuris nebuvo paminėtas pačių Google. Kas atsitiks atsijungus nuo interneto? Jei naujoji operacinė sistema veiks web aplikacijų principus, kaip bus su jomis, kai nebus galima prisijungti prie interneto. Instaliuoti papildomas programas taip pat tikriausiai nebus galimybės. Readwriteweb manymu, vienintelė išeitis šioje situacijoje yra visados būti su ryšiu.

Kitas dalykas, jei nebus galima instaliuoti programų, kaip bus su pavz., photoshop naudojimu, ar video medžiagos redagavimu. Aišku, galima sakyti, jog netbooke retai kas naudoja photoshop'ą, video redagavimo, kad ir neypatingo gal būt gali prireikti.

Dar vienas klausimas, ar kuriama OS galės naudoti trečiųjų šalių programas. Google dar neatskleidė ar visi norintys galės kurti taikomąsias programas operacinei sistemai.

Gal būt Chrome OS bus galima naudoti Firefox. Aišku, mažai tikėtina, kad Google leistų veikti konkuruojančiai interneto naršyklei, tačiau gal būt tai visai įmanoma.

Tai tik keletas klausimėlių pamastymui apie Google Chrome OS. Readwriteweb straipsnyje paskelbtame The New York Times jų iškeliama šiek tiek daugiau. Paliečiami draugystės su Apple aspektai ir kiti. Straipsnio komentaruose taip pat užverda plačios diskusijos, spekuliacijos galimais atsakymais.

No comments: